tomtom updaten met mydrive connect

TomTom MyDrive Connect

Om je TomTom navigatiesysteem te updaten met MyDrive Connect is het van belang dat je eerst nagaat of jouw systeem compatibel is met deze software. Voor bepaalde modellen heb je namelijk de software TomTom Home nodig. Om dit te achterhalen doe je de software check.

Wanneer je navigatiesysteem te updaten is met MyDrive Connect, dien je de software te downloaden en te installeren. Hoe je dit doet leggen we in een aantal simpele stappen uit.

MyDrive Connect downloaden

Download de TomTom MyDrive Connect software.

Download voor Windows Download voor Mac

 

MyDrive Connect installeren

Open het gedownloade bestand om de installatie te starten.

mydrive connect stap 1
Vink het vakje ‘akkoord’ aan en klik op ‘volgende’.


 

mydrive connect stap 2
Klik op ‘installeren’.


 

Het installeren is voltooid. MyDrive Connect start automatisch op. Er verschijnt een scherm waar je nog wat persoonlijke instellingen kunt aanpassen.

mydrive connect stap 3

Wanneer je de instellingen naar wens hebt aangepast, klik je op ‘OK’.


 

Je navigatiesysteem updaten

Nu de software op je computer geïnstalleerd is, is het tijd om de kaarten op je navigatiesysteem bij te werken. Hoe je dit doet zie je in het onderstaande stappenplan. Belangrijk: Zorg er altijd voor dat de meest recente versie van MyDrive Connect geïnstalleerd is.
Wanneer je het programma opstart dien je als eerste in te loggen met je persoonlijke gebruikersnaam en wachtwoord. Als je nog geen account hebt, kan je deze gratis aanmaken.

mydrive connect inloggen

Wanneer je bent ingelogd moet je jouw navigatiesysteem toevoegen. Zodra je deze via de USB kabel op je computer aansluit, zal MyDrive Connect je navigatiesysteem automatisch herkennen.

mydrive connect navigatiesysteem toevoegen

Tip: gebruik alleen de meegeleverde USB-kabel. Andere USB-kabels werken mogelijk niet naar behoren. Sluit de USB-kabel rechtstreeks aan op een USB-poort op de computer, niet op een USB-hub of USB-poort op een toetsenbord of monitor. Gebruik niet de houder om je systeem aan te sluiten op de computer.

Zodra je navigatiesysteem verbonden is met je computer toont deze automatisch de beschikbare updates voor jouw systeem. Klik op ´bekijk updates´ en selecteer de updates die je wilt uitvoeren. Je bent nu weer helemaal up-to-date!

Reageer

Navigatiesystemen